Vörösboros marhapörkölt
Típus: Bográcsételek
1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só, 3-4 dl száraz vörösbor. A zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vörösbort. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom. (fél deci vörösbornál többe soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát. Puha kenyérrel tálalom.
|