Pulykamellszeletkék nyárson sütve
Hozzávalók: 60 dkg pulykamell, 1/4 doboz ananászkonzerv, 2 piros alma, 1 mokkáskanál currypor, 2-3 evőkanál olaj, só.
Elkészítése: A kicsontozott és bőrétől megtisztított pulykamellet kb. 4x8 cm-es csíkokra, az ananászkarikákat kétfelé vágjuk. A húst megsózzuk. Minden pulykamellcsíkba egy-egy ananászdarabkát teszünk és a nyársra húzzuk. A hús után ananászcikk következik. A nyárs elejére és végére vastag almaszeletet húzunk. Curryporral körben meghintjük, olajjal megkenjük és hamvadó parázs fölött, rövid idő alatt színesre megsütjük.
Energiatartalom: 1170 kJ Fehérjetartalom: 21 g Zsírtartalom: 15 g Szénhidráttartalom: 16 g
|