Aszalt szilvával töltött szelet nyárson sütve
4 vastagabb karajszelet, 12 db aszalt szilva, 1 dl tejszín, 2 dl édes bor, 1 ek étkezési keményítő, só, bors, paprika, bazsalikom, olaj. A szilvákat a sütés előtti napon a borban beáztatom. (Én mindig tartok a hútőben egy üvegben borban áztatott aszalt szilvát). Másnap kimagozom. A húst "zsebesre" bevágom, belsejét bedörzsölöm bazsalikommal, majd mindegyik zsebbe 3-3 szem szilvát teszek. A nyílásokat hústűvel, vagy fogpiszkálóval megtűzöm. A bort elkeverem a keményítővel, a borssal, paprikával és a tejszínnel. Ez lesz a mártás. A szeleteket nyársakra húzom, beecsetelem olajjal és minden oldalról szép pirosra sütöm. Tálalásnál a mártással öntöm nyakon és puha kenyeret adok mellé.
|