CSokoládé gombóc
Hozzávalók: • 2,5 dl tej • 3 tojássárgája • 1 kikapart vaníliarúd • 7,5 dkg cukor • 15 dkg étcsokoládé • 2 dl tejszín • 1 teáskanál kakaópor
Elkészítés: A tejet felforralom, a tojássárgáját a vaníliarúd belsejével és a cukorral habosra keverem, majd a forró tejet állandó kevergetés közben a tojásos masszához öntöm, és az egészet összemelegítem. A csokoládét 3 evőkanál tejszínnel gőz fölött folyamatosan kevergetve felolvasztom, és a kakaóporral együtt a tojásos masszához öntöm majd az egészet jól elkeverem. Az édes krémet 1 órára a hűtőbe teszem. A maradék tejszínt felverem, és azzal díszítem a krémből fagyiskanállal kivájt csokigolyókat.
|