Csokitorta
Hozzávalók: 25 dkg liszt 1 tojás 12,5 dkg vaj 6 dkg cukor A krémhez 25 dkg csokoládé 3 tojás 2 tojássárgája 3 dl tejszín A díszítéshez porcukor mandulaforgács Elkészítése: A tésztához a lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést vájunk. A vajat kis darabokra vágjuk, a mélyedésbe rakjuk, és elmorzsoljuk a liszttel. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a tésztához adjuk. Ruganyos, sima tésztává gyúrjuk, golyót formálunk belőle, és letakarva egy órára hűtőbe tesszük. Közben a csokit kis darabokra tördeljük, és vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásokat, a tojássárgákat és a krémet összekeverjük és a csokoládéhoz öntjük. A tésztát kinyújtjuk, 23 cm átmérőjű, kivajazott kerek gyümölcstorta-forma aljára simítjuk, és meleg sütőben megsütjük. Amikor kész, kiborítjuk a formából, és grillrácson hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, belesimítjuk a krémet. Porcukorral és mandulaforgáccsal megszórjuk. Variáció A mandulaforgácsot meg is piríthatjuk, így még ízletesebb lesz a torta. Egész mogyorószemekkel is díszíthetjük.
|