Mogyorós-kókuszos szelet
Hozzávalók: • 125 g liszt • 60 g cukor • 100 g vaj diós töltelék • 155 g mogyoró durvára vágva • 45 g kókuszreszelék • 350 g barnacukor • 30 g liszt • 2 felvert tojás Sütő hőmérséklete: 180 fok Elkészítése: 1. A lisztet, cukrot és a vajat robotgépben forgasd lágy tésztává. 2. Simítsd a tésztát egy 20 cm-es, négyszögletes sütőformába, és süsd 10 percig. Tedd félre hűlni. 3. A töltelékhez keverd össze a mogyorót, kókuszdiót, barnacukrot és a lisztet. Add hozzá a tojásokat, újból keverd el. 4. A masszát egyenletesen oszd el a tésztán. Állítsd a sütőt 190 fokra, és süsd 20 perc alatt aranybarnára. A formában hagyd kihűlni, végül vágd kockára.
|