Túró-barack felfújt
Hozzávalók 4 személyre:
1 citrom 50 dkg zsírszegény túró 3 tojás 5 dkg margarin 10 dkg cukor 1 tasak vaníliás cukor 7,5 dkg étkezési keményítő 1 nagy konzerv sárgabarack vagy őszi 4 dkg mandulaforgács 2 evőkanál vaj
Előkészítés: A citromot alaposan megmossuk, héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A túrót villával áttörjük. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
Elkészítés: A margarint simára keverjük a tojássárgákkal, a cukorral, a vaníliás cukorral, a citrom héjával és levével, az étkezési keményítővel és a túróval. (Lehetőleg kézi robotgépet használjunk!) Végül beleforgatjuk a tojáshabot. A sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A barackot lecsepegtetjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, a túrókrém felét belesimítjuk. Kirakjuk a barackkal, és beborítjuk a maradék krémmel. Megszórjuk mandulával, apróbb darabokban a vajjal, és a sütőben kb. 50 percig sütjük.
Munka: kb. 20 perc Fogyasztható: kb. 1 óra 15 perc múlva 1 adag: 520 kcal
|