Húsvéti keksztojás
Hozzávalók: 40 dkg édes darált háztartási keksz 20 dkg vaj vagy margarin 15 dkg porcukor 5 dkg narancslekvár 3 dkg kakaópor szükség szerint narancslé Díszítéshez: kókuszreszelék tortadara színes szórócukor és apró cukortojás /De be lehet vonni csokoládéval is./
Elkészités:
A vajat vagy margarint a porcukorral és kakaóporral kikeverjük, hozzáadjuk a darált kekszet és a lekvárt, majd annyi narancslével gyúrjuk össze, hogy jól formázható masszát kapjuk. Rövid ideig pihentetjük.
A masszából tetszés szerinti nagyságú fél tojásokat formálunk /én egy evőkanálba nyomkodtam be és szép tojásformája lett/, részben kókuszreszelékbe forgatjuk, részben megszórjuk tortadarával, színes szórócukorral, ill. cukortojásokat nyomkodunk bele.
Megjegyzés: Ha felnőttek részére készitjük tegyünk bele rumot és csokoládémázzal vonjuk be. Nagyobb minyonpapirba téve mutatós és nagyon finom.
|