Meggyes piskóta
Hozzávalók:
kb. 1 kg meggy (lehet más idénygyümölcs is)
12 dkg cukor
4 tojás
4 evőkanál víz
17 dkg liszt (teljes kiörlésű barna liszt és fehér bio liszt)
pici sütőpor
1 teáskanál édesítő
|
Elkészítés: A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, édesítővel, lisztekkel. a tojásfehérjéből habot verünk, és a kettőt öszzekeverjük. Lisztbe forgatjuk a gyümölcsöket, hogy ne ülepedjen le a sütemény aljára, azután ezt is a kész tésztába keverjük, és kiliszetezett vajazott tepsiben kb. 40 perc alatt készre sütjük. Porcukorral szórva tálaljuk.
Megjegyzés: A nem hagyomásnyos lisztből készült sütemények, ételek színe más, kicsit szürkésebb, barnább a liszt színe miatt. Ez egy kicsit furcsa lehet annak, aki még nem ismeri, de a végeredmény a lényeg, ami isteni! Diétázók és cukrosok is ehetik!! |
|