Meggyes csokis szelet
Hozzávalók kb. 12 szelethez:
A meggyhez:
35 dkg meggy
6 dkg cukor
4 dkg darált dió
A tésztához:
6 dkg csokoládé
15 dkg vaj + a formához
20 dkg cukor
2 tojás
40 dkg liszt + a formához
3 mokkáskanál sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 mokkáskanál fahéj
4 dkg kakaópor
3 dl tejföl
|
Előkészítés: A meggyet megmossuk, kimagozzuk, megszórjuk a cukorral, és félretesszük. A csokoládét összevagdaljuk. Az őzgerincformát kivajazzuk, kilisztezzük.
Elkészítés: A vajat a cukorral és a tojással simára keverjük. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a vaníliás cukrot, a kakaóport, egy csipet sót, a fahéjat, a tejfölt és ismét simára keverjük. A végén belekeverjük a csokoládét. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A meggyet kinyomkodjuk, és megforgatjuk a dióban, és a masszát az őzgerincformába töltjük (természetesen tepsibe, vagy más formában is megsüthető). A sütőben 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve pihentetjük, kiborítjuk és szeleteljük.
Megjegyzés: Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1,5 óra múlva 1 szelet: 423 kcal |
|