Mascarponés dinnyekehely
Hozzávalók 4 személyre:
40 dkg sárgadinnye
40 dkg görögdinnye
4 szál citromfű
1 rúd vanília
2 evőkanál méz
1 csipet őrölt fahéj
3 dl tejszín
25 dkg mascarpone
|
Előkészítés: A dinnyék héját eltávolítjuk, a húsukat kimagozzuk, majd apróra összevágjuk. A citromfüvet leöblítjük, felaprítjuk. A vaníliát kettéhasítjuk, kikaparjuk a pépjét.
Elkészítés: A dinnyedarabokat a mézzel, a fahéjjal, a citromfűvel és a vaníliával összekeverjük, letakarjuk, és 30-40 percre félretesszük. Amikor jól összeértek az ízek, a tejszínt kemény habbá verjük. Összekeverjük a mascarponét, a tejszínhab háromnegyed részét és a dinnyéket. Kelyhekbe tesszük, a maradék habbal díszítjük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 1 óra múlva 1 adag: 520 kcal
|
|