Makaróni milánói módra
Hozzávalók: 32 dkg makaróni, 6 dkg vaj, 10 dkg gomba, 15 dkg darált sonka, 4-5 evőkanál ketchup, 10 dkg reszelt sajt, 1 késhegynyi őrölt bors, 3 csipet cukor, 1 késhegynyi hagymasó, só.
Elkészítése: A vajban lepirítjuk a metéltre vágott gombát, majd beletesszük a sonkát, a cukrot, a hagymasót, a borsot, a ketchupot és összeforraljuk. A makarónit sós vízben kifőzzük, leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és a raguval összekeverjük. Átforrósítva tálaljuk és reszelt sajttal megszórjuk a tetejét.
Energiatartalom: 2410 kJ Fehérjetartalom: 28 g Zsírtartalom: 23 g Szénhidráttartalom: 64 g
|