Csirkemell spárgás tésztával
Hozzávalók 4 személyre:
4 db csirkemellfilé 2 gerezd fokhagyma 20 dkg spárga (konzerv) 20 dkg széles metélt 2 evőkanál olaj 2 dl száraz fehérbor 2 dl tejszín
Előkészítés: A húst megmossuk. A fokhagymát áttörjük. A spárgát lecsepegtetjük, és kisebb darabokra vágjuk. Vizet forralunk a tésztafőzéshez.
Elkészítés: Az olajat felforrósítjuk, és aranybarnára sütjük benne a csirkemell mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, és még pár percig együtt pirítjuk. Meglocsoljuk a húst száraz fehérborral. Öt percig pároljuk, majd a kivesszük a serpenyőből a húst. A visszamaradt lében megpároljuk a spárgát, ráöntjük a tejszínt, és összeforraljuk. Visszarakjuk a sült csirkemellet, és fedő alatt kb. 15 percig továbbpároljuk, amíg a hús porhanyós lesz. Közben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük, és kissé megborsozzuk. A tejszínes hússal tálaljuk. Hozzá olívaolajjal locsolt paradicsomkarikákat kínálhatunk.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 40 perc múlva 1 adag: 413 kcal
|