Lisszaboni csirkés egytál
Hozzávalók: 30 dkg vöröshagyma, 5 kisebb cukkini, 3 cseresznyepaprika, 1 babérlevél, 15 dkg olajbogyó, 1/8 l fehérbor. 1/4 l hűsleves, 3 evőkanál olaj, 1 cikk fokhagyma, 2 teáskanál rozmaring, 1 citrom, fehér bors, só, 1 db 1,2 kg-os konyhakész egész csirke Elkészítése: A csirkét tisztítsuk meg, itassuk le, majd kívül-belül dörzsöljük be sóval, borssal. A fokhagymát zúzzuk apróra, keverjük el az olajjal, fél citrom levével, rozmaringgal és kenjük a csirke bőrére és belsejébe. Előmelegített sütőben süssük ki a csirkét, forgassuk meg sütés közben. Míg a csirke sül, tisztítsuk meg a hagymát, szeleteljük föl, a cukkínit hosszában vágjuk négyfelé, aztán csíkokra. Mikor a csirke már majdnem készre sült, tegyük köré a színes zöldségegyveleget az olajbogyókkal, fűszerekkel, öntsük alá a bort és a hűslevest és süssük készre. Díszítsük citromkarikákkal és rozmaringgal.
|