Kertésztál zsenge zöldségekkel
Hozzávalók: 20 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 20 dkg kelbimbó, 20 dkg gomba, 5 dkg vaj, 1 csomó petrezselyemzöld, 15 dkg reszelt trappista vagy egyéb sajt, 2 db tojás, 2 dl tej, törött fekete bors, só A zsenge, tavaszi, friss sárgarépát, fehérrépát egyforma nagyságú, kisebb kockákra vágjuk. Gyengén sós vízbe téve roppanó puhára főzzük. A kelvirágot rózsáira szedjük, és a zöldségekhez hasonlóan előfőzzük. A megtisztított gombát jól megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. Egy tűzálló tálat kivajazunk, beletesszük a főtt zöldségeket, és tetejére szórjuk a szeletelt nyers gombát. Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk, és ráhintjük a reszelt sajtot. A felütött tojásokat elhabarjuk a hideg tejjel, és a zöldségekre öntjük. Ezután vékony sajtszeletekkel lefedjük, és közép meleg sütőben addig sütjük, ameddig a sajt szép pirosra sül a tetején. Frissen, forrón tálaljuk.
|