Zelleres vadpörkölt
Hozzávalók: fél kg vadhús darabok, 4 nagy fej vöröshagyma, 1 marék szárított zellerlevél, 1 evőkanál pirospaprika, 2 fej fokhagyma, 2 ujjnyi vastag füstölt szalonna, ízesítésnek: ételízesítő, őrölt fekete bors, tört szerecsendió, majoránna, vadas fűszerkeverék, só, babérlevél Először a szalonnát lassú tűzön megsütjük. Kivesszük a zsírjából, majd beletesszük a felvágott hagymát. Sokáig dinszteljük, nem pirítjuk. Ha összesűrűsödött -pépes lett- beleszórjuk a piros paprikát. Rátesszük a húst. Összekeverjük. Beletesszük a delikátot, borsot, fokhagymát, majoránnát, szerecsendiót, a marék zellerlevelet, 1 db babérlevelet. Összetottyantjuk, majd vízzel felengedjük, és nagyon lassú tűzön megfőzzük. Gyakran kevergetjük, a levét lefőzzük. Mindenféle tésztával körítésként tálalhatjuk. Fenségesen finom. Jó étvágyat hozzá. (Ha öreg a hús, tegyünk bele húspuhító sót.)
|