Vadhús : Tárkonyos házinyúlragu |
Tárkonyos házinyúlragu
Hozzávalók: 2 db nyúlcomb, 2 db lapocka, 1 db gerinc, 1 dl olaj, 12 dkg vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 20 dkg gomba, 30 dkg paradicsom, 5 dl fehérbor, 1 csomó petrezselyemzöld, tárkony, őrölt fekete bors, só A megtisztított házinyúl combját, lapockáját, gerincét kicsontozzuk, majd a húst 5-6 dkg-os darabokra vágjuk. Serpenyőben kevés olajat hevítünk, beletesszük a húst, sóval, törött borssal fűszerezzük és gyakori keverés mellett szép pirosra, sütjük, majd a húst egy lábasba átszedjük. A sütésből visszamaradt olajban finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, majd a cikkekre vágott gombát, végül a feldarabolt paradicsomot. Amikor az anyagok megpirultak, ráöntjük a húsra, és felöntjük fele fehérborral, fele vízzel, és fedővel letakarva puhára pároljuk. Ezután megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, tárkonnyal és még 1-2 percig forraljuk. Párolt rizs köretet kínálunk hozzá.
|