Vadhús : Házinyúl francia módra |
Házinyúl francia módra
Hozzávalók: 1 nyúlgerinc, 2 nyúlcomb, 5 dkg vaj, 1 dl olaj, 1 vöröshagyma 1 gerezd fokhagyma, 2 babérlevél, egy-egy csipet kakukkfű, rozmaring, bazsalikom, tárkony, 5-6 ek mustár, 2-3 dl tejföl Az összemelegített vajba és olajba beletesszük a reszelt hagymát, zúzott fokhagymát, babérlevelet, kakukkfüvet, rozmaringot és 10 percig takaréklángon pároljuk. Beletesszük a nyulat és 10 percig kevergetve pirítjuk. Ezután sütőbe tesszük, lefedjük, és 30 percig sütjük. Megszórjuk bazsalikommal és tárkonnyal, s újabb 15 percre visszatesszük a sütőbe. összekeverjük a mustárral, meg 10 percig sütjük a legalacsonyabb lángon. Végül meglocsoljuk a tejföllel. én a mustárt és a tejfölt egyszerre szoktam rátenni akkor, amikor már majdnem teljesen kész. Igaz, sokszor kell fűszerezgetni, en még kezdőkent nem mertem kipróbálni, hogy mi van, ha mindent egyszerre ráteszek. Így biztosan nagyon finom, csak nagyon körülötte kell lenni.
|