Fácánleves
Hozzávalók: 1 fácán, 3 szál sárgarépa, 3 szál petrezselyemgyökér, 1 kis póréhagyma, 1,5 dl tejföl, 1 ek. liszt, 2 ek. olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, 2-3 szem egész fekete bors, 1 babérlevél, só. Elkészítése: A fácánt sóval, borssal, babérlevéllel 1,5 l vízben feltesszük főni. Ha felforrt habját leszedjük és 1 órán át, fedő nélkül erős tűzön, főzzük. A sárgarépát, a petrezselyemgyökeret és a póréhagymát vékony karikára vágjuk. A megfőtt fácánt kivesszük, levét leszűrjük. Az olajt felforrósítjuk, átpirítjuk rajta a zöldségeket. Rászórjuk a lisztet, 1-2 percig tovább pirítjuk, majd apránként hozzáönt] ük a levest. Kevergetve 10 percig forraljuk. A főtt fácánt kicsontozzuk, a húst kis darabokra vágjuk. A levesbe téve újra felforraljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. Finomra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
|