Vadhús : Fácánleves Újházi módra |
Fácánleves Újházi módra
6 személyre 2 db fácán, 15 dk sárgarépa, 15 dk vegyes zöldség, 1/2 fej kelkáposzta, 10 dk karfiol, 5 dk zöldpaprika, 5 dk paradicsom, 5 dk vöröshagyma, 10 dk zöldborsó, egész fekete bors, 3 dk só, 3 l víz, 1-2 sampinyongomba, 1 gerezd fokhagyma. A megtisztított, alaposan megmosott fácánt fazékba téve felöntjük vízzel. Hozzá tesszük a vaddisznó, vagy marhahúst. Kb. félórai főzés után, miközben a levét többször lehaboztuk, belerakjuk a többi hozzávalót és csendes tűzön kb. 4 óra hosszat, főzzük, ekkor kivesszük belőle a húst és leszűrjük. A fácán húsát lefejtjük a csontról, és visszarakjuk a leszűrt levesbe az átválogatott zöldséggel, gombával együtt. Vékony metéltet vagy májgombócot főzünk bele, úgy tálaljuk.
|