Vadhús : Vadnyúlcomb barackkal |
Vadnyúlcomb barackkal
Hozzávalók 4 személyre:
4 vadnyúlcomb 3 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olaj 1 evőkanál szárított kakukkfű 2 evőkanál köménymag 1 babérlevél 1,5 dl fehérbor 1/2 l húsleves kockából 1,5 dl szójaszósz 2 evőkanál méz 60 dkg burgonya 2 szál póré 4 zellerszár 10 dkg aszalt barack
Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kakukkfüvet, a köménymagot, a babérlevelet, ráöntjük a bort, és felforraljuk. Hozzáöntjük a levest, a szójaszószt és a mézet. Az egészet a római tálba öntjük, és lezárjuk. A hideg sütőbe tesszük, 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) kapcsolunk, és 30 percig sütjük. Közben meghámozzuk a burgonyát, megtisztítjuk a pórét, a zellert, megmossuk a zöldségeket, és falatnyi darabokra, karikákra vágjuk. A fél óra letelte után a zöldségeket és az aszalt barackot a combra öntjük, és további 30 percig sütjük.
Munka: kb. 30 perc Fogyasztható: kb. 2 óra múlva 1 adag: 691 kcal
|