Rozmaringos csirkemell sajttal sütve
csirke 1,2 kg olaj 8 cl vöröshagyma 15 dkg paradicsompüré 5 dkg fehérbor 3 dl liszt 5 dkg gomba 12 dkg Pannónia sajt 15 dkg babérlevél rozmaring őrölt bors, só
Elkészítése: A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és egy kevés őrölt borssal bedörzsöljük. Néhány percig letakarva állni hagyjuk. Felhevített olajban az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, elkeverjük és kevés ideig tovább pirítjuk. Fehérborral felengedjük, rozmaringgal fűszerezzük és megsózzuk. Közben a csirkehús darabokat lisztbe forgatjuk, kevés olajban pirosra sütjük, majd átszedjük a forrásban lévő paradicsomos lébe. Babérlevelet teszünk hozzá és fedő alatt, gyenge tűzön pároljuk. A visszamaradt olajban megpirítjuk a vékony szeletekre vágott gombát és a párolódó húshoz keverjük. Amikor a hús megpuhult, meg-szórjuk reszelt sajttal és a sütőben addig sütjük, amíg a sajt ráolvad. Sajtos spagettivel vagy makarónival tálal-juk.
|