Marhahúsok : Fóliában sült marhahústekercs sajttal |
Fóliában sült marhahústekercs sajttal
marhahús 60 dkg tojás 2 db olaj 1 cl Csípőspaprikás Göcseji csemege sajt 12 dkg őrölt köménymag pirospaprika majoránna őrölt bors, só
Elkészítése: Az ín- és faggyúmentes, teljesen sovány marhahúst apró lyukú darálón ledaráljuk, keverőtálba tesszük és hoz-záadjuk a tojást. Sóval, őrölt borssal, majoránnával, őrölt köménymaggal fűszerezzük. Egynemű masszává dolgozzuk. Az alufóliát az asztalra terítjük, kevés olajjal megkenjük, ráhelyezzük a húst és kb. 1 cm vastag téglalappá formázzuk. Közepére tesszük a sajtdarabokat, majd roládszerűen feltekerjük úgy, hogy a sajt a hús közepébe kerüljön. Ezután a fóliába szorosan becsavarjuk. Sütőlapra helyezzük és közepes hőmérsékletű sütő-be téve 30 percig sütjük. Ha elkészült, kibontjuk az alufóliából és felszeleteljük. Vajas burgonyával vagy bur-gonyapürével tálaljuk, de fogyaszthatjuk hidegen is, különböző salátákkal.
|