Bakonyi sertésszelet
Hozzávalók: 60 dkg sertéscomb vagy kicsontozott karaj, 35 dkg gomba, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, 1 dl száraz fehér asztali bor, só, bors.
Egy edénybe öntjük az olajat és 2 percig 500 W-on melegítjük. Beletesszük az apróra vágott hagymát és 2 percig 500 W-on pároljuk. Erre az alapra helyezzük a kivert, megfűszerezett hússzeleteket és 10 percig 500 W-on sütjük. A gombát megtisztítjuk, megmossuk, vékonyra szeleteljük, majd az edénybe tesszük. A tejfölt, a fehérbort, a lisztet összekeverjük, az egészet megfűszerezzük és a húsra, illetve a gombára öntjük. 6 percig 500 W-on összefőzzük.
|