Cigánypecsenye
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 15 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 fej vöröshagyma, só, pirospaprika, bors.
Egy lapos tálba egy evőkanál olajat teszünk, majd a felkarikázott hagymákat a tálba helyezzük. 3 percig üvegesre pároljuk 500 W-on. A fokhagymát apróra törjük, kis csészében olajjal elkeverjük. Kivesszük a tálat a készülékből, a megmosott és felszeletelt sertéshúst megtűzdeljük szalonnacsíkokkal és a hagymára helyezzük. A húsok tetejét vékonyan bekenjük az elkészített fokhagymakrémmel, majd megfűszerezzük. Visszahelyezzük a sütőbe és 20 percig 500 W-on sütjük. Tálalás előtt vékonyan pirospaprikával meghintjük és sós vízben főtt burgonyával tálaljuk.
|