Rablóhús
Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott sertéskaraj, 30 dkg gomba, négy fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt szalonna, só, törött fekete bors. A jó vastag hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük és 5 forintos nagyságú érméket vágunk belőle. A hagymát felkarikázzuk, vigyázva, hogy a szeletek egészben maradjanak, és a szalonnából 1 mm vastagságú szeleteket vágunk, akkorákat, mint a húsdarabok. A boltban kapható nyársakra szorosan felhúzzuk a hozzávalókat, ügyelve, hogy a hús egyik oldalán szalonna, a másikon hagyma legyen, ugyanígy az egészben nyársra húzott gombát is szalonna és hagyma ölelje körül. A nyársra húzott rablóhúst bő, forró olajban kisütjük, vagy a sütőben, a tepsi két oldalára fektetve a nyársat, megsütjük. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött is süthetjük.
|