Részeges pecsenye
Hozzávalók: 8 szelet kicsontozott sertéskaraj, két zsemle, 2 dl fehérbor, egy csomó vegyes leveszöldség, egy gomba, evőkanálnyi vaj, egy nyers tojás, törött fekete bors, só, egy csokor petrezselyemzöld, egy evőkanál zsír, késhegynyi pirospaprika, kávéskanál paradicsomszósz. A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget. Az egészet megdaráljuk, ütünk bele egy nyers tojást, megsózzuk, borsozzuk és vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük. A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, mindegyikre rakunk egy halom tölteléket, és a két szélét ráhajtva, a húst összegöngyöljük. A tekercseket átkötjük vagy megtűzzük, a megforrósított zsírban megforgatjuk, paprikával meghintjük és puhára pároljuk. Tálalás előtt a levébe tesszük a paradicsompürét és rizzsel vagy párolt zöldségekkel körítjük.
|