Könnyű körömpörkölt (4 személyre)
Hozzávalók: 4 sertésköröm, 2 fej vöröshagyma, 1 evőkanál pirospaprika (aki szereti, csípőset is tegyen bele), 2 zöldpaprika, 1 paradicsom, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál ételízesítő por, kevés só. Előkészítése: A megtisztított körmöket kuktafazékba rakom, gyengén sózott vízben olyan puhára főzöm, hogy a csontok kicsúszhassanak belőle (a víz három decinél ne legyen több). Leszűröm, a csontjait eltávolítom, és a húst félreteszem. Elkészítése: A vöröshagymát tisztítás után apróra metélem, az olajon üvegesre fonnyasztom, ezután a tűzről lehúzva belekeverem a pirospaprikát és az ételízesítőt. Ráöntök két evőkanál főzőlevet, és a tűzre visszateszem. Ráteszem a feldarabolt húst, a felszeletelt zöldpaprikát meg a paradicsomot, és ráöntöm a főzőlevét. Fedő alatt 15 percig főzöm. Sós vízben főtt burgonya és saláta illik hozzá.
|