Sertéspörkölt
Hozzávalók 70 dkg sertéshús (comb vagy lapocka), 10 dkg zsír vagy olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, 1-2 zöldpaprika, 1 paradicsom, ízlés szerint só, pirospaprika, csípős paprika A húst alaposan megmossuk, lecsöpögtetjük, és kockákra vágjuk. A zsiradékon a megtisztított, finomra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. A tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával, majd beletesszük az előkészített húst, alaposan összekeverjük, rövid ideig pirítjuk, azaz pörköljük, majd kevés vizet öntünk hozzá. Ezután hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot vagy a lecsót, az erős paprikát, és ízlés szerint sózzuk. Fedővel lefedve készre főzzük. Főzés közben többször kavarjuk meg, és az elfőtt vizet pótoljuk. Galuskával, főtt burgonyával, esetleg tarhonyával tálaljuk.
|