Gombás töltött karaj
Hozzávalók: 80 dkg sertéskaraj (8 szelet), 40 dkg gomba, 1 tojás, 10 dkg zsír, 2 dl tejföl, 2 dl húsleves, törött fekete bors, köménymagőrlemény, só. A karajszeleteket éles késsel felhasítjuk, alkalmassá tesszük töltelék befogadására. A hasítékba törött borsot és sót dörzsölünk. Az erdei gombát kellően megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, és só, bors, késhegynyi köménymagőrlemény hozzáadásával zsírban megpároljuk. Tojást és tejfölt adva hozzá elkeverjük, és további néhány percig hevítjük. Amikor a tojás megkötött, megtöltjük vele a hússzeleteket. Az így elkészített karajszeleteket lábasba helyezzük, fedő alatt közepes tűzön, zsíron - ha szükséges, kevés húslével felöntve - puhára pároljuk. Tálalás előtt a kimaradt tölteléket tejföllel ízesítjük, és a hús köré helyezzük.
|