Karaj kolbásszal töltve fóliában
Hozzávalók személyenként: 1-1 szelet sertéskaraj, 1 ujjnyi hosszú füstölt kolbászcikk, 1-2 csipetnyi só - fekete bors - majoránna keverék, tejföl, alufólia, esetleg 2 szalonnalevél (2-3 dkg füstölt szalonna), só A karajt vagy a tarját kétujjnyi vastag szeletekre vágom. Keskenyebb oldalukon egy-egy mély nyílást ejtek, és mindegyikbe egy-egy lenyúzott, só - bors - majoránna keverékkel bedörzsölt kolbászcikket dugok. Ha száraz, nem zsíros a hús, szélesebb oldalaira szalonnaleveleket borítok. Előzőleg sóval megpergetem. Aztán kétszer alufóliába csavarom, parázsban megsütjük. Kibontás után tejszínnel vagy tejfellel be-bedörzsöljük. Igen finom, fűszeres falat.
|