Sertésborda sajtos töltelékkel töltve
Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj, 15 dkg füstölt-főtt tarja, 5 dkg vaj, 6 dkg liszt, 1 dl tej, zsemlemorzsa, 1 tojás, olaj, fekete bors, szerecsendió, só. A töltelékhez: 15dkg füstölt sajt, 3dkg vaj, 1 tojás, petrezselyemzöld, szerecsendió. A szeletekre vágott karajt kiverjük, és enyhén megsózzuk. A tarját ledaráljuk, kevés vajban megpirítjuk, lisztszórással sűrítjük és forró tejjel felöntve takarékon, addig keverjük, míg el nem válik az edény falától. A tűzről levéve tojást keverünk hozzá, borssal és szerecsendióval ízesítjük. A tölteléket a hússzeletekre halmozzuk, a húst félbehajtjuk és a hagyományos módon, bepanírozzuk, és forró olajban aranysárgára sütjük. A töltelék: 15 dkg füstölt sajtot lereszelünk, 3 dkg vajjal, 1 tojással, finomra vágott petrezselyemmel, szerecsendióval összekeverjük, és ezt a masszát kenjük a húsokra. Félbehajtjuk, panírozzuk, és olajban megsütjük.
|