Tojással töltött borda
Hozzávalók: 4 szelet sertéskaraj, só, fekete bors, 4 főtt tojás, 8 dkg reszelt trappista vagy másféle sajt, 1 cs. petrezselyemzöld, 6-8 dkg liszt, 3 tojás, 10-12 dkg zsemlemorzsa. A hússzeleteket jól kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A főtt tojásokat villával összetörjük, a reszelt sajttal összekeverjük és sóval, borssal, finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A tölteléket a karajszeletek egyik oldalára halmozzuk, majd a húst félbehajtjuk és szeleit fogpiszkálóval vagy hústűvel, összetűzzük. A szokásos módon bepanírozzuk, és forró olajban megsütjük. Sonkát is keverhetünk a töltelékbe, vagy a tojást helyettesíthetjük vele, csak a sajt ne maradjon ki.
|