Almás sertésborda
Hozzávalók: 120/50 g csont nélküli sertéskaraj, 200/150 g alma, 6/5 g olaj 5/10 g Ráma margarin, 5/- g liszt, -/10 g étkezési keményítő, 0,3/0,3 dl tej, 20/- g kefír, -/30 g tejföl, 0,2/- db tojás, -/0,5 tojásfehérje, 10/- g Óvári sajt vagy trappista, szerecsendió, só A hússzeleteket kiverjük, széleit bevagdossuk, sózzuk, és egy teflonserpenyőben felmelegített olajon mindkét oldalát hirtelen átsütve, egy edényben félrerakjuk. Az almát meghámozzuk, magházat kiszúrva karikára vágjuk. Lapos hőálló edényt vagy teflontepsit vékonyan kiolajozunk, és a karikára vágott alma felét az edény aljára terítjük. Erre fektetjük a hússzeleteket, majd a tetejére ismét almát teszünk. A margarinból, lisztből, tejből besamelt készítünk. Amikor kicsit hűlt belekeverjük a tojássárgáját, kefirt, a reszelt sajt felet, sózzuk, szerecsendióval ízesítjük, és végül a tojás fehérjéből vert habbal lazán összekeverjük. Ráöntjük a húsra, tetejét megszórjuk reszelt sajttal és forró sütőben szép pirosra, sütjük.
|