Bami Goreng (kínai étel)
Hozzávalók: 75 dkg szelet sertéshús, 10 dkg póréhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 dl zsír, 25 dkg kelkáposzta, 20 dkg sárgarépa, 50 dkg metélt száraztészta (3 tojásos), fekete bors, só, 3 evőkanál szójamártás. A disznóhúst kockákra vágjuk, a póréhagymát megtisztítjuk, és finomra vágyjuk. A hagymát forró olajban üvegesre fonnyasztjuk, majd rátesszük a húst, a péppé zúzott fokhagymát, és együtt pároljuk. A forrásban lévő sós vízbe belefőzzük a vékony metéltre darabolt sárgarépát és kelkáposztát. Ha puhára főttek, leszűrjük, és a húson rövid ideig tovább pároljuk. A metélt tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, majd a zöldséges, húsos raguval összekeverjük, borssal, szójamártással ízesítjük
|