Borban sült szűzpecsenye
Hozzávalók: 1 sertéshús (szűzpecsenye), 30 dkg gomba, 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 dl száraz vörösbor, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 evőkanál kukoricaliszt, 3 evőkanál vaj, 2 evőkanál olívaolaj, só, fekete bors, oregánó A húst felszeleteljük, és klopfolóval kissé megütögetjük. Mindegyik szeletet megszórjuk sóval, borssal. A vajat és az olívaolajat serpenyőben felforrósítjuk, és megsütjük benne a húsok mindkét oldalát. Ha kész kiszedjük és félrerakjuk. A zsiradékban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, tört fokhagymát, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott gombát, és nagy lángon kb. 3 percig, együtt pároljuk. Hozzáöntjük a bort, a sűrített paradicsomot, ízlés szerint fűszerezzük és kb. 2 dl víz hozzáadásával, összeforraljuk. A húst visszarakjuk, a serpenyőt lefedjük, és együtt pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul. A szűzszeleteket kiszedjük, a gombás ragut kukoricaliszttel besűrítjük, szükség szerint utófűszerezzük, és összeforraljuk. A húst a raguval együtt tálaljuk.
|