Currys disznóragu kínai módra
Hozzávalók: 80 dkg sertéscomb, 3 kis fej vöröshagyma, 2 nagy alma, 2 gerezd fokhagyma, 6 dkg zsír, 1 kávéskanál curry, só, őrölt fekete bors, 2 pohár joghurt. A megmosott sertéscombot 2-3 cm-es kockákra daraboljuk. A vöröshagymát finomra, a meghámozott és kimagozott almát durvára vágjuk. A forró zsírban a hagymát aranysárgára fonnyasztjuk, rátesszük az almát és a húst, kissé pároljuk. Ha zsírjára párolódott, curryvel és borssal meghintjük, kevés vízzel felöntjük, és a péppé zúzott fokhagymát beletéve puhára pároljuk. Ezután a joghurtot a húshoz keverjük, és összeforraljuk. Köretként rizst, az idénynek megfelelő zöldsalátát, és tetszés szerinti fanyar gyümölcsből készült salátát adunk.
|