Édes-savanyú sertés (kínai)
Hozzávalók: 25 dkg sertéshús, 1 vöröshagyma, 2 zöldpaprika, 1 sárgarépa, 10 dkg kígyóuborka, 1 piros színű zöldpaprika, 2 karika ananászbefőtt, 7 evőkanál olaj Pác: 1 teáskanál fehérbor, 1 tojás, fekete bors 3 evőkanál kukoricaliszt Ízesítés: 3 evőkanál ketchup, 3 evőkanál méz, 1 dl csirkehúsleves, 2 evőkanál étkezési keményítő, 4 evőkanál ecet. A húst apró kockákra vágjuk. 2 evőkanál vízzel összekeverjük a bort, a tojássárgáját, a borsot és a kukoricalisztet. Ebben pácoljuk a húst, fél órán át. A hagymát vékony csíkokra, a paprikát kockákra vágjuk, a sárgarépát és az ananászt felkockázzuk. A ketchupot 1 pohár vízzel, mézzel, ecettel és az étkezési keményítővel elkeverjük, állni hagyjuk. A forró olajban aranybarnára sütjük a húst. Ebben az olajban megsütjük a hagymát, paprikát, sárgarépát, ráöntjük a mézes-ecetes keveréket, addig pároljuk, míg sűrű mártás lesz. Ekkor beletesszük a sült húst és az ananászt.
|