Magyaros húsgombóc rizságyon
Hozzávalók: 1 kg csontozott sertéskaraj, 30 dkg darált sertéshús, 15 dkg császárszalonna, 10 dkg ecetes uborka, 3 dl étolaj, 3 db tojás, 1 fej vöröshagyma, 1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, 0,5 l húsleves, 60 dkg rizs, 2 g. fokhagyma, 1 kk. pirospaprika, 1 kk. mustár, bazsalikom, fekete bors, só. A darált húst eldolgozzuk a fokhagymával, az apró kockára vágott szalonnával, a főtt tojásokkal és az ecetes uborkával. A masszához teszünk egy nyers tojást, a mustárt, valamint a fűszereket. A karajból szeleteket vágunk, kiklopfoljuk, megsózzuk és minden szeletre egy halom húsmasszát, teszünk, majd összefogjuk gombócformára, és fogpiszkálókkal rögzítjük. Lisztbe forgatjuk, és forró olajban átsütjük annyira, hogy szét ne essen. Tálra szedjük, és félre tesszük. A megmaradt olaj felét leszűrjük, a maradékban hagymát dinsztelünk, megszórjuk pirospaprikával, hozzáadjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. 1 ek. liszttel megszórjuk, felöntjük húslével, és beletesszük a félig megsült húslabdákat. Készre pároljuk. Tálalás: Rizst a tányérra simítjuk, tetejére ültetjük a húsgombócokat és a rizs köré, öntjük a magyaros szaftot
|