Pácolt hús
Hozzávalók: 4 szép nagy szelet, kicsontozott sertéskaraj (hosszúkaraj) (kb. 60 dkg), 1 fej vöröshagyma, 1-1 szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, 4 citromkarika, 3 evőkanál konyak, 2 evőkanál olaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál ételízesítő. Előkészítése: a hagymát felaprítom, a hússzeletet enyhén kiveregetem, széleit bevagdosom. A zöldséget tisztítás után felkarikázom, a karikákat apró kockákra vágom. Elkészítése: az olaj felén a hagymát és a zöldséget megfuttatom, majd félreteszem. Másik serpenyőben a forró olajon a hússzelet mindkét oldalát átsütöm, rászórom az ételízesítőt, és hozzáadom a hagymás zöldséget. Egy pohár vizet alá öntök, és befedve puhára párolom. Ezután a kockákra vágott citromkarikát és a zúzott fokhagymát hozzáadom. Befedem, még 10 percig párolom, végül ráöntöm a konyakot. Éppen csak egy pillanatra felforralom, majd a hússzeletet kiveszem a szaftból és félreteszem. A szaftot a zöldséggel együtt pépesre töröm vagy turmixólom, majd a húsra öntöm. Pirított burgonyakarikával vagy tetszés szerinti zöldséggel kínálom.
|