Paprikás szűz szeletkék
Hozzávalók: 60 dkg sertéshús (szűzpecsenye), egy fej vöröshagyma, két evőkanál konzervlecsó, 6 dkg zsír, kávéskanál pirospaprika, két evőkanál liszt, 2 dl tejföl, só. A lehártyázott szűzpecsenyét kb. 5 dkg-os darabokra, vágjuk, és húsverővel lelapítva 0,5 cm vastag kerek szeleteket formálunk belőle, sózzuk, lisztben megforgatjuk, és forró zsírban hirtelen átsütjük, majd egy lábasba rakjuk. A zsírban sárgára pirítjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük pirospaprikával, felengedjük 1 dl vízzel, felforraljuk, ráöntjük a húsra és lefedve 20-25 percig pároljuk. ha a vizét elfőtte, keveset öntünk utána. Ha a hús puhulni kezd, rátesszük a lecsót (idényben cikkekre vágott zöldpaprikát és paradicsomot), ráöntjük a kávéskanál liszttel elhabart tejfölt és a szeleteket egyszer-kétszer megforgatva készre pároljuk. Köretként galuskát vagy párolt rizst adjunk hozzá.
|