Pikáns sertéshússzeletek
Hozzávalók: 80 dkg sertéshús, 4 szem paradicsom, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl, 6 dl borecet, 4 gerezd fokhagyma, 2 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, finomra vágott petrezselyemzöld, só, törött fekete bors. A sertéshúst vékonyra szeleteljük, és a megsózott és törött fekete borssal összekevert lisztbe mártjuk. A forró olajban mindkét oldalon átsütjük. Felengedjük 1,5 l meleg vízzel, a borecettel, beletesszük a zúzott fokhagymát, a zöldpetrezselymet, megsózzuk, megborsozzuk, s lefödve nagyon gyenge tűzön 1 órán át, főzzük. Tálalás előtt 15 perccel megmelegítjük a vajat, beletesszük a meghámozott és villával szétnyomott paradicsomot. 10 percig pároljuk. Eldolgozzuk a tejföllel, megsózzuk, megborsozzuk. A már tálra rakott húsra öntjük és tálaljuk.
|