SAJTOS HÚSTEKERCS
Hozzávalók: 75 dkg darált sertéshús, 25 dkg trappista vagy más sajt, 1 zsemle, 2 tojás, 1 kis fej vöröshagyma, só, fekete bors, ételízesítő, 1 evőkanál paradicsomszósz, 1 csokor petrezselyemzöld. A darált húst az áztatott, kicsavart zsemlével, a finomra vágott hagymával és a petrezselyemzöldjével, 1 tojással, 1 sárgájával meg a fűszerekkel alaposan összegyúrjuk. Zsírpapíron kb. 22x30 centis, ujjnyi vastag téglalapokká nyújtjuk, a durvára reszelt trappista vagy más sajttal megszórjuk úgy, hogy a szélén két centis reszt üresen hagyunk. Lazán feltekerjük, és tűzálló tálba fektetjük, a tetejét, pedig a maradék tojásfehérjével megkenjük. Forró sütőbe toljuk, majd a tűzet mérsékelve kb. 40 percig, sütjük. Végül bekenjük paradicsomszósszal, hogy szép szint kapjon, de vigyázzunk, mert könnyen megéghet. Tálaláskor reszelt parmezánnal megszórjuk, ötperces pihentetés után éles késel, felszeleteljük.
|