Sertésborda burgonya köntösben
Hozzávalók: 80 dkg hosszú sertéskaraj, 20 dkg burgonya, 30 dkg sárgarépa, 3 tojás, 10 dkg liszt, 25 dkg spenót, 3 gerezd fokhagyma, 10 dkg vaj, só, fekete bors. A burgonyát káposztareszelőn lereszeljük. Összekeverjük 2 tojással, 1 evőkanál liszttel, sózzuk, fekete borsozzuk, zúzott fokhagymával ízesítjük. Sűrűbb legyen, mint a palacsintatészta. A csontos karajt kissé ellapítjuk, sózzuk, lisztbe, majd a burgonyás masszába forgatjuk. Kevés vajban mindkét oldalát megsütjük. A spenótot 2 percre forrásban levő vízbe tesszük, leszűrjük, fokhagymával, sóval, fekete borssal ízesített vajban átforrósítjuk. A sárgarépát karikára vágva, gyengén sós vízben megfőzzük, leszűrjük. Kevés vajban megforgatjuk. Körete a párolt spenót és sárgarépa.
|