Sertéshúsok : Sertésborda kelkáposztával és póréhagymával |
Sertésborda kelkáposztával és póréhagymával
Hozzávalók: 4 szelet 16 dkg-os sertéskaraj (kicsontozva), 1 kisebb fej kelkáposzta, 2 szál póréhagyma 2 karotta, 4 szem közepes, lisztes burgonya só, frissen őrölt fekete bors, Rozsliszt megszórni, 8 dkg vaj, 1 l marha- vagy borjúhúsleves. Előkészítés: A krumplit meghámozzuk, megmossuk és 5 mm vastag szeletekre, vágjuk, majd hideg vízben félretesszük. A póréhagymát és a karottát megtisztítjuk, megmossuk és ferdén vágva 5 mm vastagra, szeleteljük; a kelkáposztát megtisztítjuk, megmossuk, majd félbevágva a torzsáját eltávolítjuk; a hússzeleteket megmossuk, leitatjuk, a széleit bevagdossuk, enyhén kiklopfoljuk, sóval, fekete borssal ízesítjük, majd mindkét oldalát rozsliszttel meghintjük. Elkészítés: A sütőt 200 fokra előmelegítjük; a kelkáposztát sós vízben kb. 10 percig, főzzük; hideg vízzel leöblítjük, és szitán jól lecsöpögtetjük. Egy serpenyőben vajat forrósítunk és a hússzeletek mindkét oldalát gyorsan, elősütjük benne; ezután kivesszük, és melegen tartjuk; a tepsit kivajazzuk és kibéleljük egy réteg kelkáposztával, póréhagyma-, karotta és burgonyakarikákkal; majd rátesszük a hússzeleteket, befedjük a maradék hozzávalókkal, megszórjuk borssal és felöntjük a levessel; fóliával letakarva pároljuk, majd a fóliát levéve kb. 20 perc alatt készre, sütjük.
|