Sertéskaraj dióval
Hozzávalók: 70 dkg sertéskaraj, 10 szem dió, 2 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld, 4 dkg zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 dl húsleves (leveskockából is készíthetjük), 1 citrom, egy kevés őrölt szerecsendió és kakukkfű, 2-3 szál petrezselyemzöld, só, törött fekete bors. A vékonyra vágott hússzeletek mindkét oldalát a meleg vajban átsütjük. Mozsártörőben megtörjük a dióbelet, majd egy tálban elvegyítjük a zsemlemorzsával, a petrezselyemzöldmel, a szerecsendióval, a kakukkfűvel, megsózzuk és megborsozzuk. Ezzel a keverékkel, egyenletesen elosztva, mindegyik hússzeletet bekenjük. Tűzálló tálban, alufóliával letakarva 20 percig sütjük, majd az alufóliát levéve még 15 percig, amíg teteje szép világosbarna nem lesz. Citromkarikákkal és a petrezselyemzöldággal díszítve tálaljuk.
|