Sörivók kedvence
Hozzávalók: 50 dkg sertéskaraj (csont nélkül), 20 dkg sertésvelő, só, 2 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, fekete bors, petrezselyemzöld Sörtésztához: 2 db tojás, 5 dkg liszt, 2 dl sör, só, étolaj a sütéshez Pirított velő: a finomra vágott vöröshagymát zsíron megpirítjuk, rátesszük a hártyaitól megtisztított kockára vágott velőt, sót, fekete borsot, petrezselymet. Megpároljuk. Az így elkészített velővel megtöltjük a szeletekre vágott, jól kikloffolt bordákat. Elkészítjük a sörtésztát: A tojás sárgáját a liszttel, pici sóval, olajjal és a sörrel simára keverjük és beletesszük a keményre felvert tojásfehérjét. A húsokat megforgatjuk a lisztben, majd a sörtésztában és forró bőséges olajban kisütjük. hasábburgonyával, rizzsel, tartármártással tálaljuk.
|