Varázstekercs szilvával
Hozzávalók: 4 szelet, kivert sertéscomb, 4 szelet hosszú bacon-szalonna 4 szem szilva, kevés rum, Worcester mártás, füstölt sajt, só, fekete bors, cukor, kakukkfű, Elkészítés: A szilvát kis darabokra aprítom, majd cukorral és a rummal kevés vízben karamellizálom, közben egy kis borsot is adjunk hozzá. Ezt a tölteléket a kivert, befűszerezett húsra teszem, majd ezt felcsavarom. A baconszalonnával ezt körbetekerem és hústűvel vagy cérnával, rögzítem. Ne tekerjük túl szorosra a húst, mert különben nehezen sül át. Az így elkészített "gombócokat" kivajazott serpenyőbe teszem, megszórom sajttal. Tetszés szerint a tetejére szilvát tehetek. Legalább 3/4 óráig sütöm és majonézes zöldségkörettel tálalom.
|