Zöldséggel tűzdelt sertéscomb
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 2 sárgarépa, 2 gyökér, 2 vöröshagyma, babérlevél, kakukkfű, fekete bors, só, 1 teáskanál ételízesítő, 1 citrom, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál zsír A húst vékony hasábokra vágott répákkal, gyökérrel sűrűn megtűzdeljük. Kizsírozott tűzálló tálba tesszük, mellé a maradék zöldséget, a cikkekre vágott hagymát. Sózzuk, kakukkfűvel meghintjük, majd megsütjük. A pecsenyelevet zsírjára pirítjuk, megszórjuk liszttel, beletesszük az ételízesítőt, babérlevelet, és felengedjük 4 dl vízzel. Felforraljuk, beletesszük a citromlevet, és még ezzel is forraljuk. Sózzuk, fekete borsozzuk, majd az egészet turmixoljuk, és a húsra öntjük.
|