Bundás kenyér másként
4 körbevágott szelet kenyér (kb. 40 dkg), 5 dkg reszelt trappista vagy más sajt, 2 tojás, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál ételízesítő, 1 gerezd fokhagyma, ízlés szerint törött fekete bors és őrölt szerecsendió-virág, a tepsihez 2 evőkanál olaj. Előkészítése: a sütőt közepes lángra kapcsolom. A kenyérszeleteket félbevágom, így összesen 8 darab lesz. A sütőlemezt beolajozom. Mély tálban a tojást a tejjel habosra verem, belekeverem a fűszereket és a zúzott fokhagymát. Elkészítése: minden darab kenyeret belemártok a fűszeres tojásba, majd egymás után addig mártogatom, amíg el nem fogy a tojás. Ezután a kikent sütőlemezre teszem a nedves kenyereket, szorosan egymás mellé. A már forró sütőbe tolom, és addig sütöm, amíg szép pirosas-barna nem lesz a tetejük. Még tűzforrón meghintem reszelt sajttal és azonnal tálalom. Saláta vagy savanyúság illik hozzá. Tipp: Sokszor készítettem már el, de én szórok rá egy kis szezámmagot, majd mikor készre sült, sajttal megszórt paradicsomkarikákkal együtt pirítom még néhány percig.
|